Banner Image

Geschiedenis TEAM

Het vieren van onze successen, één vooruitgang per keer

Het pad naar de beste oplossingen en technologieën effenen

TEAM is een wereldwijde leider in het leveren van volledig geïntegreerde industriële serviceoplossingen. De hedendaagse prestaties van ons bedrijf zijn gebaseerd op een trotse geschiedenis vol innovatie, uitzonderlijke service en sterke relaties. We zijn trots op onze geschiedenis en op de bedrijven die de weg hebben gebaand naar een verenigd TEAM dat de beste diensten en producten in de sector levert.

 • 1920 – Lekdichtingsproces ontwikkeld

   

  Eugene Clay Furman ontwikkelt op de Newport News Shipyard het lekdichtingsproces onder druk. Hoewel het lekdichtingsproces werd uitgevonden om ervoor te zorgen dat stoomaangedreven marineschepen konden blijven werken zonder dat het schip halverwege de reis moest worden stilgelegd, waardeerde Furman, de uitvinder ervan, de toepassingen in andere industrieën snel en vormde hij een bedrijf om de "lekdichtingssets” op grotere schaal op de markt te brengen.  Het duurde echter vele jaren voordat de vooruitgang in de technologie het mogelijk maakte om andere lekken dan lagedrukstoom (ongeveer 87 psi of 6 bar) met succes online af te dichten.

 • 1924 – Eerste doe-het-zelf lekdichtingsset

   

  De eerste doe-het-zelf lekdichtingssets werden ontwikkeld en op de markt gebracht door Clay Furman en terwijl ze werkten zoals geadverteerd, had hij moeite om een publiek te vinden dat naar zijn revolutionaire prestatie zou luisteren. Furman’s sets kregen geen brede erkenning en acceptatie totdat de Amerikaanse marine hun prestaties gunstig beoordeelde in het "Bulletin of Engineering Information” van november 1926 na een reeks praktische evaluaties van de USS Melville en de USS Memphis.

 • 1926 – Langdurige relaties

   

  Amerikaanse klantenlijst die individuele oorlogsschepen in de Amerikaanse marine, Amerikaanse staalbedrijven en andere Amerikaanse industriële activiteiten met behulp van de Furmanite Corporation lekdichtingssets omvat. Een aantal van deze bedrijven bestaat nog steeds, hoewel onder een andere naam zoals Standard Oil, en blijft tot op de dag van vandaag klant van TEAM.

 • 1927 – Eerste octrooi voor het lekdichtingsproces wordt aangevraagd

   

  Het in 1927 ingediende octrooi voor het lekdichtingsproces was het eerste dergelijke octrooi voor dit proces en vestigde Furmanite als de uitvinder en initiatiefnemer van het "lekdichtingsproces onder druk”. Hoewel er nog steeds overeenkomsten zijn met deze eerste methoden, kunnen de technici van TEAM dankzij de vooruitgang van het lekdichtingsproces vrijwel elk type lek zonder onderbreking dichten.

 • 1927 – Lekdichtingssets internationaal op de markt gebracht


  De eerste overzeese agenten worden aangesteld om de lekdichtingssets op de markt te brengen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Europa. 

 • 1929 – Bedrijf maakt de overstap van verkoop van sets naar volledig lekdichtingsbedrijf

   

  Furmanite Engineering Company Limited beweegt van de verkoop van "sets” naar een volledig lekdichtend servicebedrijf met eigen ingenieurs en lekdichtingsmonteurs.

 • 1960 – Metalock Ltd overgenomen
 • 1960 – Mechanische diensten toegevoegd aan het bedrijfsaanbod

   

  Alan Forsyth, die als adviseur van Furmanite Engineering (1929) optrad, adviseerde de Raad van Bestuur om van de verkoop van lagedruk lekdichtingssets over te gaan naar het leveren van een lekdichtingsdiensten en andere mechanische toegevoegde servicelijnen te introduceren. Alan Forsyth kan worden beschouwd als de pionier van de moderne lekdichtingssector van vandaag. Het was Alan die het bedrijf naar "service” bracht van de verkoop van een setproduct, die de overstap naar steeds hogere drukken en temperaturen aanstuurde, die complementaire technologieën zoals bewerking op locatie en gecontroleerde boutverbindingen identificeerde, die het serviceaanbod uitbreidde en de klanten in staat stelde om grotere werkpakketten aan een gespecialiseerd bedrijf toe te vertrouwen. 

 • 1973 – TEAM wordt opgericht

   

  TEAM is opgericht als een bedrijf dat zich bezighoudt met reparaties bij in gebruik zijnde leidingen en hottapping. Het bedrijf begon met vijf locaties, 60 mensen en drie servicelijnen.

 • 1980 – Oorspronkelijke beurgsgang

   

  TEAM wordt verhandeld op de beurs van NYSE (symbool: TISI).

 • 1980 – TEAM wordt het eerste bedrijf dat LDAR-diensten levert

   

  TEAM levert LDAR-diensten aan honderden klanten en onderhoudt miljoenen dossiers om de naleving van de documenten te waarborgen

 • 2004 – Cooperheat-MQS overgenomen

   

   

  Op 11 augustus 2004 koopt TEAM vrijwel alle bedrijfsmiddelen van Cooperheat-MQS Inc. en haar moedermaatschappij, International Industrial Services Inc. Cooperheat-MQS was een toonaangevende leverancier van niet-destructief onderzoek (NDT) inspectie en warmtebehandeling in het veld in de VS en Canada.

 • 2006 – General Services Group (GSG) van Flow-Serve Corporation overgenomen

   

  Furmanite heeft als onderdeel van Xanser Corporation in 2006 de General Services Group (GSG) van Flow-Serve Corporation overgenomen voor ongeveer 16 miljoen USD in contanten.

  GSG was een enkelvoudige bronleverancier van onderhouds-, reparatie- en distributiediensten voor een breed assortiment aan kleppen, leidingsystemen en andere processysteemcomponenten, met bedrijfslocaties in Noord-Amerika en Europa. GSG had een aanzienlijk Noord-Amerikaans marktaandeel in de reparatie van kleppen van derden, evenals in onlinediensten van derden, zoals hottapping en veldbewerking. In 2004 had GSG een netto-opbrengst van meer dan 100 miljoen USD.

 • 2007 – Aitec Inspection Companies overgenomen

   

  Op 1 juni 2007 nam TEAM. Aitec, Inc. en aanverwante bedrijven over, een NDT-inspectiedienstenbedrijf dat gevestigd was in de buurt van Toronto met 13 servicelocaties in heel Canada, waaronder grote operaties in Alberta en Ontario. Met deze overname werden TEAM’s inspectiediensten uitgebreid naar Canada.

 • 2008 -– Leak Repairs Specam overgenomen

   

  TEAM heeft Leak Repairs Specam ("LRS”) gekocht, een gespecialiseerd industrieel dienstverleningsbedrijf van de GTI Group in Nederland. GTI was een filiaal van de Suez Group. LRS, met het hoofdkantoor in Vlissingen, Nederland. LRS heeft een reeks diensten geleverd, waaronder het dichten van lekken bij in gebruik zijnde leidingen, hottapping, bewaking van vluchtige emissies, veldbewerking en boutverbindingen. Met deze aankoop heeft TEAM zijn eerste operationele aanwezigheid in Europa gerealiseerd — een andere opwindende zakelijke groeimogelijkheid voor het bedrijf.

 • 2010 – Quest Integrity Group, LLC overgenomen

   

  Op 3 november 2010 kocht TEAM Quest Integrity Group, LLC ("Quest Integrity”), een privébedrijf voor geavanceerde inspectiediensten en technische beoordeling. Quest Integrity is een wereldwijde leider in de ontwikkeling en levering van diensten op het gebied van bedrijfsmiddelenintegriteit en betrouwbaarheidsbeheer.

 • 2011 – Self Leveling Machines, Inc. overgenomen

   

  Furmanite breidde zijn wereldwijde bewerkingsmogelijkheden op locatie uit door de overname van Self Leveling Machines Pty Ltd. en Self Leveling Machines, Inc. (collectief "SLM”), gevestigd in Melbourne, Australië, en Houston, Texas. SLM biedt grootschalige bewerking op locatie met de mogelijkheid om tot 100 voet plus diametersnedes uit te voeren op de nauwkeurigheid van een machinewerkplaats door middel van de gepatenteerde zelfnivellerende technologie. TEAM SLM-diensten bieden vandaag de dag engineering, productie en uitvoering van hooggespecialiseerde bewerkingsoplossingen voor grootschalige apparatuur of bewerkingen over de hele wereld.

 • 2011 – TEAM introduceert SmarHeat® draadloze warmtebehandelingstechnologie

   

  TEAM’s SmartHeat® draadloze warmtebehandelingssysteem stroomlijnt de warmtebehandelingsprocessen, vermindert de behoefte aan apparatuur en arbeid en vermindert uiteindelijk de risico’s door ervoor te zorgen dat leiding- en vatensystemen elke keer weer nauwkeurig en precies met warmte worden behandeld.

 • 2012 – QualSpec Group opgericht

   

  Qualspec Group werd opgericht in 2012 toen de veteranen in de sector, All Tech Inspection, Hawk Rope Access, International Energy Services Company (IESCO) en T.C. Inspection hun krachten bundelden om één bedrijf te creëren met een uitgebreide geografische voetafdruk en een breed portfolio aan geavanceerde diensten.

 • 2012 – TCI Services, Inc. overgenomen

   

  TEAM heeft zijn tankbeheersdiensten uitgebreid met de overname van TCI Services, Inc. op 28 september 2012. TCI verzorgde inspecties, engineering en reparatiediensten in de hele VS voor bovengrondse opslagtanks, in aanvulling op nieuwe constructieprojecten van opslagtanks.

 • 2013 – Global Ascent, Inc. overgenomen

   

  Op 25 juli 2013 kocht TEAM Global Ascent, Inc., een toonaangevende leverancier van industriële kabeltoegangsdiensten. Met de aankoop van Global Ascent is een reeks basis- en geavanceerde NDE-diensten en -onderhoudsdiensten op zowel de traditionele manier als via kabeltoegang aan het serviceaanbod van TEAM toegevoegd. 

 • 2015 – DK Amans Valve overgenomen

   

  TEAM breidde zijn kleponderhoudscapaciteit uit met de overname van DK Amans Valve op 1 juni 2015. Al meer dan 45 jaar leverde DK Amans Valve effectieve kleproducten en serviceoplossingen aan enkele van de grootste sectoren in het land.

 • 2015 – TEAM lanceert hoge energieleidingen (HEP) antenne-arrayinspectie

   

  TEAM’s eigen HEP antenne-arraydiensten detecteren kruipschade in een vroeg stadium. Deze vroege detectie verdubbelt de tijd die nodig is tussen de inspecties, waardoor de totale inspectiekosten dalen.

 • 2015 – QualSpec Group overgenomen

   

  Op 6 juli 2015 heeft TEAM zijn bestaande inspectie- en warmtebehandelingsactiviteiten versterkt met de overname van Qualspec Group.

 • 2016 – Furmanite Corporation overgenomen

   

  TEAM neemt Furmanite Corporation over, waardoor de omvang van TEAM’s onderhouds- en reparatieservicemogelijkheden verdubbelt.

 • 2018 – TEAM digitaliseert met succes procedures, workstroom en rapportage

   

  TEAM’s Perceptiv-platform wordt gelanceerd en biedt kwantificeerbare, digitaal gestuurde inzichten in de integriteit van bedrijfsmiddelen. Via het platform krijgen gebruikers een verhoogde operationele efficiëntie en betrouwbaarheid met minder herwerkingen en een groter vertrouwen in de resultaten door middel van realtime rapportage.