Banner Image

Radiografisch testen (RT)

Detecteert interne defecten.

Detecteert discontinuïteiten in de interne structuur van materialen en lassen

Conventionele RT is een niet-destructieve onderzoeksmethode (NDE) die gebruik maakt van röntgen- en gammastralen voor het opsporen van interne defecten, het meten van de wanddikte en het detecteren van corrosie. Bij RT wordt het materiaal blootgesteld aan een homogene straal van een radioactief isotoop of een röntgenbuis, terwijl achter het te onderzoeken materiaal een negatieve film wordt geplaatst. Na de ontwikkeling van de film zullen dikte- en dichtheidsverschillen (materiaalimperfecties) in het zwart zichtbaar worden. Aanvaardingscriteria bepalen of de indicatie al dan niet onaanvaardbaar is (een defect of gebrek). RT wordt vaak gebruikt om machines, zoals drukvaten en kleppen, te inspecteren op gebreken. RT wordt ook gebruikt om lasreparaties te inspecteren.

Featured Box Image
Featured Box Image
Featured Box Image

Meer informatie over onze radiografisch testen (RT)

 • Voordelen

  Voordelen

  • Detecteert interne defecten
  • Meet wanddiktes
  • Bepaalt of er corrosie aanwezig is
 • Volledig gecertificeerde technici

  Volledig gecertificeerde technici

  TEAM werkt alleen met de beste, hoog gekwalificeerde en volledig getrainde technici om te verzekeren dat alle opdrachten volgens de hoogste normen worden uitgevoerd.

 • Geavanceerde techniek

  Geavanceerde techniek

  Quest Integrity, een TEAM-bedrijf, heeft geavanceerde technische beoordelingstechnologie wat ons in staat stelt om een diepgaande beoordeling te geven van de uitgebreide gegevens die door TEAM’s inspectiemiddelen worden verzameld. Het resulterende voordeel voor onze klanten is duidelijke, bruikbare informatie om uw operationele en vermogensbeheerbeslissingen met vertrouwen te sturen.

 • Geïntegreerde oplossingen

  Geïntegreerde oplossingen

  TEAM speelt in op de behoefte van onze klanten voor een efficiënter en betrouwbaarder vermogensbeheer door het aanbieden van hoogwaardige oplossingen met geïntegreerde diensten voor projecten, van begin tot eind. Dit maakt het mogelijk om de mogelijkheden tot tijd- en kostenbesparing te identificeren door minder manuren en meer tijd voor gebruik van gereedschappen gedurende het hele project. 

 • Digitale oplossingen

  Digitale oplossingen

  Ons digitale platform transformeert langzame, papieren processen in gestroomlijnde, volledig geautomatiseerde en volledig transparante processen.  Met als resultaat minder nabewerkingen, meer tijd voor gebruik van gereedschappen en minder handmatige invoer van gegevens waardoor er betere efficiëntie ontstaat.

 • Kernwaarden

  Belangrijkste principes die alle aspecten van TEAM verankeren

  TEAM’s kernwaarden verankeren elk aspect van ons bedrijf in een reeks gemeenschappelijke overtuigingen en verplichtingen. Zij vertegenwoordigen waar ons bedrijf voor staat, welke waarden onze werknemers belichamen en wat onze diensten en producten bijdragen aan de markt.

Neem contact op met een specialist