Ultrasoontesten (UT)

Detecteer oppervlaktebreuk, interne imperfecties en meet materiaaldiktes.

Testen om de integriteit van installatie te valideren op basis van een referentiecode of -norm

Ultrasoontesten (UT) maakt gebruik van hoogfrequente ultrasone golven om oppervlaktebreuk en interne imperfecties te detecteren, de materiaaldikte te meten en de acceptatie of afwijzing van een testobject te bepalen op basis van een referentiecode of -norm. UT is volledig niet-destructief. Het teststuk hoeft niet uit elkaar te worden  gehaald, of blootgesteld te worden aan schadelijke chemicaliën. Er is slechts toegang aan één zijde vereist. 

Een grote verscheidenheid aan scheuren, leegtes, onthechtingen, insluitsels en soortgelijke problemen die de structurele integriteit aantasten, kunnen allemaal worden gelokaliseerd en gemeten met UT-methoden. De testresultaten zijn zeer herhaalbaar en betrouwbaar. De minimale aantoonbare grootte van het gebrek bij een bepaalde toepassing is afhankelijk van het soort materiaal dat wordt getest en het soort gebrek dat wordt overwogen.

Featured Box Image
Featured Box Image
Featured Box Image

Ultrasoon diktetesten (UTT)

Onze UTT meet de resterende wanddikte op leidingen, drukvaten, opslagtanks en andere materialen en kan worden gebruikt om bouten, assen en basismaterialen te scannen op imperfecties. Een rechte straal is gericht op het teststuk en, gebruikmakend van de rondreistijd voor de ultrasone energie, wordt de afstand tot het gebrek weergegeven in duizendsten van een centimeter. Op UT-apparaten met A-scan zal het beeldscherm meerdere gebreken op verschillende diepten weergeven.

Ultrasone shearwave (UT-S)

Onze UT-S- of A-scantesten zenden een ultrasone golf onder een vooraf bepaalde hoek in het testmateriaal. Oppervlakken in het normale straalpad en de hoeken reflecteren de golfenergie terug naar de omvormer. Het beeldscherm geeft de afstand die de golf tot de imperfectie heeft afgelegd en de relatieve sterkte van de energie weer.

B-Scan

Onze B-scan is nuttig voor corrosie-analyse of het lokaliseren van lamineringen en insluitsels in nieuw gewalst materiaal. Realtime beeldverwerking geeft een profiel van het testmateriaal langs het scanpad weer. Afbeeldingen kunnen worden opgeslagen voor latere beoordeling.

C-Scan

Onze C-scan kan worden gebruikt voor het bepalen van corrosiesnelheden en codeberekeningen. De inspectie wordt uitgevoerd in een dompeltank of met een tankrobot. De gegevens worden weergegeven op een vlakke weergave met behulp van een kleurensysteem om verschillende materiaaldiktes aan te geven.

Intern roterend inspectiesysteem (IRIS)

Onze IRIS-inspectie detecteert defecten en meet wandverlies van zowel ferro- als non-ferrobuizen. Het geeft informatie over de geometrie van het defect, terwijl het nauwkeurig lokale defecten en wandverlies aan zowel de binnen- als de buitenkant van een buis meet. Defecten onder de steunplaten zijn ook gemakkelijk op te sporen en te kwantificeren. Er zijn geautomatiseerde rapportages en buisbladafbeeldingen beschikbaar.

Tijdstip van vluchtdiffractie (TOFD)

Ideaal voor het inspecteren en dimensioneren van defecten in lassen. Onze TOFD maakt gebruik van twee schuine sondes (één aan elke zijde van de las) om geluidsgolven over te brengen naar het testmateriaal onder hoeken die specifiek zijn voor de dikte van de las. Discontinuïteiten worden weergegeven als breuken in de golven of als extra golven tussen de modellijnen. TOFD wordt normaal gesproken gebruikt in combinatie met phased array UT.

Geleide golftesten

Onze geavanceerde geleide golfinspectiediensten stellen u in staat om leidingdefecten boven en onder de grond te lokaliseren zonder onderbreking van het proces.

Meer informatie over onze oplossingen voor ultrasoontesten (UT)

 • Aanvullende mogelijkheden

  Aanvullende mogelijkheden

  • Biedt directe en nauwkeurige resultaten
  • Oppervlaktebreuken en interne defecten detecteren
  • Materiaaldiktes meten
  • Defecten over de gehele materiaaldikte meten, mag worden gebruikt met toegang tot slechts één oppervlak
  • De acceptatie of afwijzing van een testobject bepalen op basis van een referentiecode of norm
 • Volledig gecertificeerde technici

  Volledig gecertificeerde technici

  TEAM werkt alleen met de beste, hoog gekwalificeerde en volledig getrainde technici om te verzekeren dat alle opdrachten volgens de hoogste normen worden uitgevoerd. 

 • Geavanceerde techniek

  Geavanceerde techniek

  Quest Integrity, een TEAM-bedrijf, heeft geavanceerde technische beoordelingstechnologie wat ons in staat stelt om een diepgaande beoordeling te geven van de uitgebreide gegevens die door TEAM’s inspectiemiddelen worden verzameld. Het resulterende voordeel voor onze klanten is duidelijke, bruikbare informatie om uw operationele en vermogensbeheerbeslissingen met vertrouwen te sturen.

 • Geïntegreerde oplossingen

  Geïntegreerde oplossingen

  TEAM speelt in op de behoefte van onze klanten voor een efficiënter en betrouwbaarder vermogensbeheer door het aanbieden van hoogwaardige oplossingen met geïntegreerde diensten voor projecten, van begin tot eind. Dit maakt het mogelijk om de mogelijkheden tot tijd- en kostenbesparing te identificeren door minder manuren en meer tijd voor gebruik van gereedschappen gedurende het hele project. 

 • Digitale oplossingen

  Digitale oplossingen

  Ons digitale platform transformeert langzame, papieren processen in gestroomlijnde, volledig geautomatiseerde en volledig transparante processen.  Met als resultaat minder nabewerkingen, meer tijd voor gebruik van gereedschappen en minder handmatige invoer van gegevens waardoor er betere efficiëntie ontstaat.

 • Kernwaarden

  Belangrijkste principes die alle aspecten van TEAM verankeren

  TEAM’s kernwaarden verankeren elk aspect van ons bedrijf in een reeks gemeenschappelijke overtuigingen en verplichtingen. Zij vertegenwoordigen waar ons bedrijf voor staat, welke waarden onze werknemers belichamen en wat onze diensten en producten bijdragen aan de markt.

Neem contact op met een specialist