Banner Image

Vloeibaar penetrantonderzoek (LPI)

Detecteert scheuren of lekken in nieuwe producten of moeheidsscheuren in-dienst zijnde componenten.

Detecteert oppervlaktedescontinuïteiten in zowel ferromagnetische als niet-ferromagnetische materialen

Vloeibaar penentrantonderzoek is een van de meest gebruikte NDE/NDT-methoden. De populariteit kan worden toegeschreven aan twee belangrijke factoren: het relatieve gebruiksgemak en de flexibiliteit. Vloeibaar penetrant onderzoek kan worden gebruikt om bijna elk materiaal te inspecteren.

TEAM maakt gebruik van Vloeibaar penetrant onderzoek om oppervlaktedescontinuïteiten in zowel ferromagnetische als niet-ferromagnetische materialen te detecteren. In gietstukken en smeedstukken kunnen dit scheuren of lekken in nieuwe producten of scheuren van metaalmoeheid bij in-dienst zijnde componenten. We voeren de test uit met zichtbare rode kleurstoffen bij zichtbaar licht of met fluorescerende kleurstoffen bij ultraviolet licht. Zoals de naam al aangeeft, penetreren de kleurstoffen door in de oppervlaktedescontinuïten door capillaire werking. Nadat het overtollige materiaal uit het te testen materiaal is verwijderd, verschijnen er indicaties Evaluatie en classificatie van materiaal is gebaseerd op basis van voorschriften of eisen van de klant.

Featured Box Image
Featured Box Image
Featured Box Image

Meer informatie over onze vloeibaar penetrantonderzoek

 • Aanvullende mogelijkheden

  Aanvullende mogelijkheden

  • Detecteren van oppervlakte- en bijna-oppervlakte-defecten zoals scheuren, naden en overlappingen in ferromagnetische materialen
  • Beoordelen van de plaats, grootte, vorm en omvang van de defecten
 • Volledig gecertificeerde technici

  Volledig gecertificeerde technici

  TEAM werkt alleen met de beste, hoog gekwalificeerde en volledig getrainde technici om te verzekeren dat alle opdrachten volgens de hoogste normen worden uitgevoerd.

 • Geïntegreerde oplossingen

  Geïntegreerde oplossingen

  TEAM speelt in op de behoefte van onze klanten voor een efficiënter en betrouwbaarder vermogensbeheer door het aanbieden van hoogwaardige oplossingen met geïntegreerde diensten voor projecten, van begin tot eind. Dit maakt het mogelijk om de mogelijkheden tot tijd- en kostenbesparing te identificeren door minder manuren en meer tijd voor gebruik van gereedschappen gedurende het hele project.

 • Digitale oplossingen

  Digitale oplossingen

  Ons digitale platform transformeert langzame, papieren processen in gestroomlijnde, volledig geautomatiseerde en volledig transparante processen.  Met als resultaat minder nabewerkingen, meer tijd voor gebruik van gereedschappen en minder handmatige invoer van gegevens waardoor er betere efficiëntie ontstaat.

 • Kernwaarden

  Belangrijkste principes die alle aspecten van TEAM verankeren

  TEAM’s kernwaarden verankeren elk aspect van ons bedrijf in een reeks gemeenschappelijke overtuigingen en verplichtingen. Zij vertegenwoordigen waar ons bedrijf voor staat, welke waarden onze werknemers belichamen en wat onze diensten en producten bijdragen aan de markt.

Neem contact op met een specialist