Banner Image

Betonreparatie

Herstel de integriteit van uw vloeren, balken en meer

Kosteneffectief repareren en herstellen van betonnen oppervlakken en structuren binnen uw faciliteitn Your Facility

Verslechterende betonconstructies kunnen zowel milieu- als afval- en verwijderingsproblemen veroorzaken, de sluitings- of vervangingskosten verhogen en een veiligheidsrisico voor de werknemers creëren. TEAM maakt gebruik van de modernste materialen, reparatiemethoden, gereedschappen en getrainde technici om betonnen oppervlakken en structuren te repareren en te herstellen. Wij kunnen u helpen bij het vaststellen van de structurele betonreparatiebehoeften op basis van prioriteiten voor voorspellend en gepland onderhoud, het repareren van scheuren voordat deze een groter probleem worden en het bepalen van de beste en meest kosteneffectieve manier om betonschade binnen uw faciliteit te repareren.

Featured Box Image
Featured Box Image
Featured Box Image

Betonreparatiemethoden

Structurele reparaties

Scheuren in uw betontoepassingen kunnen het gevolg zijn van thermische uitzetting, zettingen of verschuivingen, ontwerpfouten, slecht beton en onjuist storten of uitharden van het beton tijdens de initiële bouw. TEAM beschikt over een aantal unieke methoden voor het uitvoeren van structurele reparaties en het herstellen van de integriteit van dragende betonconstructies of gewapend beton.

Injectiemethode

Twee componenten epoxy’s of speciale urethaanharsen worden geïnjecteerd of gegoten in scheuren. In de scheur treedt een chemische en mechanische binding in het beton zelf op. Deze binding heeft dezelfde sterkte als lassen.

Reparatie van beschadigingen

Willekeurige beschadiging is het resultaat van de vorst- en dooicyclus, grondverschuivingen, corrosie van wapeningsstaven, blootstelling aan corrosieve elementen of onjuiste installatie van beton tijdens de initiële bouw. Materialen die voor dit type reparatie worden gebruikt zijn onder andere tweecomponentenmortels op basis van epoxy die gebruik maken van silica en/of aggregaat, polymeer gemodificeerd cement of hydraulisch cement, evenals aanvullende materialen die specifiek zijn voor de reparatiebehoeften van de klant.

Deklagen en reparatiemortel

Deklagen en reparatiemortels zijn nodig op oppervlakken waar beton is afgebladderd door een slechte betonsamenstelling, chemische aantasting, impact of slijtage door het verkeer. De oppervlaktevoorbereiding voor dit soort reparaties kan onder meer bestaan uit het stralen met water of zand, zure etsen en het aanbrengen van primers.

Dilatatievoegen

Tijdens de bouw moet elke structuur in staat zijn om uitbreiding en inkrimping op te vangen. Soms is het echter niet genoeg om te voorkomen dat er scheuren en beschadigingen ontstaan. Krachten die in het oorspronkelijke ontwerp niet waren voorzien, zoals overmatige afschuiving, verzakkingen of overmatig verkeer, kunnen en zullen een integriteitsfout veroorzaken. TEAM heeft de mogelijkheid om snel nieuwe dilatatievoegen te installeren, in de meeste gevallen voordat de productiviteit van uw fabriek wordt beïnvloed. Wij zijn in staat om een breed scala aan dilatatievoegen te ontwerpen met behulp van epoxy's, koude teer epoxy’s, polyurethanen, polysulfiden, siliconen, ethyleenvinylacetaat (of EVA) en andere.

Lekdichting

Of het nu gaat om het injecteren van een polyurethaan mortel of een epoxy, TEAM zal uw lek onmiddellijk dichten voordat er aanzienlijke schade kan ontstaan aan beton of het beton of de wapening erin.

Bodemstabilisatie

TEAM biedt twee effectieve en unieke oplossingen voor het stabiliseren van de bodem van uw bedrijf

 • Chemische voegen: Deze techniek vereist de injectie van chemische mortel in de bodem of rond de gehele massa om volledige stabilisatie te bereiken. Bij het injecteren "stolt” de mortel de omringende grond en verhoogt zo de druksterkte, vult de ruimte tussen de bodemdeeltjes en voorkomt zo de doorgang van vloeistoffen. Deze techniek kan ook worden gebruikt om het draagvermogen te verhogen, ondoordringbare barrières te creëren, scheurwanden te isoleren of gevaarlijk afval te isoleren.
 • Voegen met fijnstof: Deze methode van voegen wordt gebruikt wanneer er geen grond aanwezig is, meestal als gevolg van een waterstroming die de grond afvoert. Als gevolg hiervan zullen holle ruimten die onder, rond of naast een constructie zijn achtergebleven, verzakkingen of bezinking veroorzaken, waardoor dragende delen van het omringende beton zullen barsten of versplinteren. TEAM is succesvol met deze voegoplossing voor funderingen, wegspoelingen, rotsspleten, holtes in beton, funderingsnivellering en verankeringen.

Coatings en bekledingen

De opslagtanks van uw faciliteit, zowel boven- als ondergronds, hebben back-upsystemen nodig - bescherming tegen de inhoud of secundaire insluiting in geval van een storing. Afhankelijk van de specifieke eisen van uw systeem levert TEAM de volgende coatings en bekledingen:

 • Epoxy-, novalac-, vinylester-, en polyestercoatings
 • Corrosiebestrijdende polyurethanen en epoxy systemen
 • Versterkte systemen
 • Polyurea voeringen

Meer informatie over onze betonreparatiediensten

 • Voordelenv

  Voordelen betonreparatie

  • Structurele betonreparatiebehoeften identificeren op een prioritaire basis voor voorspellend en gepland onderhoud
  • Repareer scheuren voordat ze een groter probleem worden
  • Bepaal de beste en meest kosteneffectieve manier om betonschade binnen uw installatie te herstellen 
 • Volledig gecertificeerde technici

  Volledig gecertificeerde technici

  TEAM’s betonreparatietechnici worden onderworpen aan een rigoureus, methode-specifiek, meervoudig certificerings- en trainingsproces dat resulteert in het meest deskundige en ervaren team in de sector. 

 • Geïntegreerde oplossingen

  Geïntegreerde oplossingen

  TEAM speelt in op de behoefte van onze klanten voor een efficiënter en betrouwbaarder vermogensbeheer door het aanbieden van hoogwaardige oplossingen met geïntegreerde diensten voor projecten, van begin tot eind. Dit maakt het mogelijk om de mogelijkheden tot tijd- en kostenbesparing te identificeren door minder manuren en meer tijd voor gebruik van gereedschappen gedurende het hele project.

 • Digitale oplossingen

  Digitale oplossingen

  Ons digitale platform PeceptivTM maakt van trage, papieren processen een gestroomlijnde, volledig geautomatiseerde en volledig transparante operatie.  Met als resultaat minder nabewerkingen, meer tijd voor gebruik van gereedschappen en minder handmatige invoer van gegevens waardoor er betere efficiëntie ontstaat.

 • Kernwaarden

  Belangrijkste principes die alle aspecten van TEAM verankeren

  TEAM’s kernwaarden verankeren elk aspect van ons bedrijf in een reeks gemeenschappelijke overtuigingen en verplichtingen. Zij vertegenwoordigen waar ons bedrijf voor staat, welke waarden onze werknemers belichamen en wat onze diensten en producten bijdragen aan de markt.

Neem contact op met een specialist