Banner Image

Composietreparatie

Versterking van de integriteit

Brengt betrouwbaarheid en traceerbaarheid voor technische composiet reparaties

 

De reparatie van composietmaterialen is uitgegroeid tot een belangrijk instrument voor het integriteitsbeheer van componenten die tijdens gebruik onder druk staan. TEAM blijft aan de basis staan van de ontwikkeling en standaardisatie van deze technologie. Onze huidige focus ligt op betrouwbaarheid en traceerbaarheid bij reparaties, waarbij we elke stap in het leveringsproces controleren om oplossingen te bieden waarvan we zeker weten dat we erop kunnen vertrouwen. 

ASME PCC-2 en ISO 24817 beschrijven de belangrijkste vereisten voor de technische reparaties, maar om dit te kunnen naleven is er deskundige beoordeling en begrip nodig.  TEAM is lid van deze commissies vanaf het begin en betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze standaarden. Onze processen zijn zo opgebouwd dat de naleving ervan kan worden gewaarborgd.  Dit heeft ervoor gezorgd dat typegoedkeuringen van derden zoals ABS en Lloyds Register konden worden verkregen.  

Onze expertise zorgt ervoor dat u de reparaties krijgt die u zoekt, waarbij we elk geval beoordelen om te bepalen of een composietreparatie of mechanische oplossing het best geschikt is als oplossing voor het probleem en zorgen ervoor dat de juiste oplossing wordt voorgesteld.  Wij kunnen een gedetailleerde analyse maken van uitdagende defecten zoals deuken en scheuren in leidingen.  Als deze eenmaal weer in dienst zijn genomen kunnen wij u ondersteunen door het verzamelen van inspectiegegevens.

Om de beste service te bieden, maken we gebruik van zowel interne als reparatiesystemen van derden die voldoen aan de kwalificatievereisten van de referentienormen.  Via onze eigen engineeringteams, voeren wij voeren reparatieberekeningen uit, maar zorgen wij waar nodig ook voor controle van berekeningen van derden.  Onze technici zijn opgeleid om de systemen toe te passen waarbij hun ervaring wordt bijgehouden zodat wij hun competenties kunnen controleren.  De installatiedocumentatie wordt bewaard, zodat we toekomstige reparaties opnieuw kunnen valideren.

TEAM zet zich in om het begrip van reparatieprestaties uit te breiden en ondersteunt actief onafhankelijke testprogramma's en gezamenlijke programma's met operators om oplossingen voor specifieke problemen te ondersteunen.  Ons doel is om uw partner te zijn in integriteit, van beoordeling, bij selectie en installatie tot en met servicebeheer. 

 

Featured Box Image
Featured Box Image
Featured Box Image

Het TEAM-voordeel

 

TEAM is de enige wereldwijde leverancier van composietreparaties die eigen experts levert voor het hele proces van inspectie tot en met installatie. Reparaties kunnen naar behoren worden uitgevoerd door duidelijke verantwoordelijkheid gedurende alle fasen. Wij maken gebruik van een combinatie van reparatiesystemen van derden en interne systemen, zodat wij kosteneffectieve oplossingen kunnen bieden. Onze experts controleren of de door ons engineeringteam gespecificeerde reparatiesystemen van derden voldoen aan de eisen van ASME PCC-2 artikel 4.1 en ISO 24817.

Met expertise van alle onderdelen van het reparatieproces dragen wij bij aan de ontwikkeling van normen voor deze technologie door zowel ASME- als ISO-commissies om een correct en gepast gebruik van de technologie te ondersteunen. Als geïntegreerde leverancier met uitgebreide expertise in het helpen van operators bij het beheren van de integriteit van hun installaties, erkent TEAM dat geen enkele oplossing de beste poplossing is voor alle integriteitsproblemen. Wanneer bijvoorbeeld een oplossing voor een composietreparatie niet ideaal is, stellen we een alternatief voor, zoals een insluiting. In bepaalde gevallen is gebleken dat combinaties van oplossingen het beste werken. Wij zullen u voor elk geval helpen bij het selecteren van de juiste oplossing.

Leer uw teams die op locatie zijn over het juiste gebruik van composietreparaties en de bijbehorende normen.

Als u meer wilt weten over de systemen en hoe u deze kunt gebruiken om zeker te zijn van voorspelbare prestaties, dan kan TEAM u ondersteunen via onze Training Schools. Praktische onlinecursussen behandelen ontwerpaspecten op elk niveau van korte overzichten tot gedetailleerde uitleg over de vereisten van de geldende norm. Wij kunnen uw teams die op locatie zijn trainen, zodat zij volledig op de hoogte zijn van wat zij kunnen verwachten wanneer ze gebruik maken van composietreparaties ter ondersteuning van de veiligheid tijdens het opleveren, voor iedereen die op de locatie werkt.

 • Mogelijkheden

  Mogelijkheden compostiereperatie TEAM

  Onze ervaring omvat:

  • Reparaties aan leidingen, tanks, vaten
  • Reparaties ontworpen voor een druk van 345 bar (5000psi)
  • Reparaties ontworpen voor temperaturen van -180°C tot +260°C (-292°F tot +500°F)
  • Reparatielengtes van 300mm tot meer dan 150m (12" tot 500”)
  • Reparaties aan structuren zoals dekken en ventilatieschachten  

  De expertise van TEAM biedt ons de mogelijkheid om één aanspreekpunt te geven voor de meest veeleisende toepassingen.
 • Voordelen

  Voordelen

  • Voer permanente reparaties uit
  • Maximaliseer de levensduur van uw apparatuur
  • Focus op structurele versterking
  • Minimaliseer de impact op de productiviteit
 • Veel voorkomende toepassingen

  Veel voorkomende toepassingen

  Composietreparaties worden nu routinematig gebruikt voor zowel korte- als langetermijn-reparaties aan beschadigde systemen. Veel voorkomende toepassingen zijn onder meer:

  • Waterleidingen
  • Olieleidingen
  • Gasleidingen
  • Fakkelleidingen
  • Chemische systemen
  • Tanks en vaten
  • Gas- en vloeistofleidingen
  • Structurele reparaties
  • Offshore en aan wal
  • Dekreparaties
 • Volledig gecertificeerde technici

  Volledig gecertificeerde technici

  Bij gebrek aan een formele branchekwalificatie voor reparateurs heeft TEAM een competentieschema opgesteld om de vaardigheden van onze technici te controleren.  Om de ervaring bij te houden wordt er gebruik gemaakt van objectief bewijsmateriaal.  Het bewijs is gegroepeerd in samenstellende taken en typische onderdelen waarmee technici op locatie te maken krijgen, zodat we er zeker van kunnen zijn dat ze elk reparatiescenario die aan ze is toegewezen, aankunnen.

 • Geïntegreerde oplossingen

  Geïntegreerde oplossingen

  Als geïntegreerde leverancier kan TEAM u ondersteunen bij het integriteitsbeheer van uw systemen door de inspectie, beoordeling en reparatie van uw systemen. Voor meer veeleisende defecten, zoals deuken en scheuren in leidingen, kunnen onze experts in Quest Integrity u een beoordeling geven van de verwachte levensduur met en zonder composietreparaties zodat er ondersteuning kan worden gegeven voor elke toepassing.  Deze beoordelingen worden ondersteund door volledige testen, met als eindresultaat een geverifieerde oplossing.

  Bij veeleisende structurele belastingen of als het onderdeel dat moet worden gerepareerd complexer is, kan de volledige constructieberekening worden voltooid met behulp van bijvoorbeeld een eindige-elementenanalyse of een andere relevante beoordeling. Wij maken uw taak eenvoudiger door gebruik te maken van één aanspreekpunt en het ondersteunen van toonaangevende oplossingen op alle gebieden.

 • Digitale oplossingen

  Digitale oplossingen

  Ons digitale platform transformeert langzame, papieren processen in gestroomlijnde, volledig geautomatiseerde en volledig transparante processen.  Met als resultaat minder nabewerkingen, meer tijd voor gebruik van gereedschappen en minder handmatige invoer van gegevens waardoor er betere efficiëntie ontstaat.

Meer informatie over onze composietreparatiediensten